logo

VIDEO: Na Rozvadovské spojce v Praze havaroval autobus plný dětí, naštěstí jen cvičně

Hlavní město Praha - 20.9.2017

Dne 19. 9. 2017 v 10:00 proběhlo v nepoužívané části Rozvadovské spojky cvičení pražských hasičů, záchranářů a policistů. Jeho tématem byla nehoda autobusu a osobního vozidla s větším počtem zraněných osob.

Jak ke všemu došlo? Řidič osobního automobilu najel ve velké rychlosti do protisměru, kde projížděl autobus plný nezletilých osob. Došlo k čelnímu střetu autobusu s osobním automobilem, ve kterém cestují tři osoby. Při nárazu řidič a spolujezdec utrpěli smrtelná zranění a cestující na zadním sedadle zůstal ve voze zaklíněn s těžkým zraněním. V havarovaném autobusu došlo k těžkému zranění řidiče a všechny přepravované osoby utrpěly různá zranění od lehkých až po těžká poranění.

Dopad dopravní nehody: 2 usmrcené a 22 zraněných osob. Krajské operační a informační středisko HZS hl. m. Prahy po obdržení informace o vážné dopravní nehodě, vyslalo síly a prostředky na místo mimořádné události a informovalo ostatní složky IZS.

Společný zásah IZS byl zaměřen na záchranu osob a poskytnutí zdravotní péče všem zraněným osobám, jejich vyproštění, třídění za pomoci metody START, transport a předání ZZS hl. m. Prahy k dalšímu ošetření.

Zasahující složky IZS:

Jednotky HZS hl. m. Prahy ze smíchovské, petřinské a centrální stanice
ZZS hl. m. Prahy
Policie ČR
JSDH Řepy
HZS Dopravního podniku hl. m. Prahy