logo

Během včerejšího odpoledne zasahovali jihočeští záchranáři u hned dvou případů zavalení traktorem

Jihočeský kraj - 21.9.2017

První nehoda se stala krátce po 15. hodině na Táborsku u obce Řemíčov. Na místo byla okamžitě vyslána výjezdová skupina ZZS Mladá Vožice a vzlétl i vrtulník LZS z Bechyně. Záchranáři zde nalezli devětadvacetiletého muže zaklíněného pod traktorem. Muže se podařilo vyprosti ještě před příjezdem hasičů.

Zasahující lékař u něj zjistil závažné poranění v oblasti břicha a pánve. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl muž ve velmi vážném stavu transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice.
t1 t2 t3
V 15:56 přijalo zdravotnické operační středisko tísňové volání o zavalení muže traktorem u obce Horní Stropnice. Ke zraněnému okamžitě vyjela lékařská posádka ZZS Trhové Sviny. Šestačtyřicetiletý muž byl při vědomí, při nehodě utrpěl středně závažné poranění v oblasti břicha a pánve. Zdravotníci zraněného uložili do vakuové matrace a podali nezbytné léky. Zajištěného pacienta předali k transportu kolegům z LZS Bechyně. Muž byl letecky transportován na traumacentrum českobudějovické nemocnice.

Krátké době se jedná již o druhý a třetí případ podobného charakteru. K první nehodě došlo 15.9. v obci u Týna nad Vltavou, kde pod nakladačem zemřel sedmapadesátiletý muž.

Foto HZS JČK

Zdroj: ZZS Jihočeského kraje