logo

Lidem není lhostejné neštěstí jiných, jak se o tom přesvědčili tento týden pardubičtí záchranáři

Pardubický kraj - 23.9.2017

Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje popsala na svém facebookovém profilu jeden ze svých mnoha zásahů, provedených tento týden. Nesl se v duchu pomoci osobě po pádu z výšku.

Bezesporu ke zmírnění následků a vážnosti zranění přispěla velkou měrou ochota pomoci od naprosto nezúčastněných lidí. Celý text bez jakékoliv úpravy máte zde:

Z psaní tohoto článku jsem měl opravdu radost, z příběhu je cítit, jací doopravdy jsme. Jako profesionálové si vážíme všech těch, kteří i přes to, že se zachraňováním druhých směnu co směnu neživí, nejsou k osudům ostatních lhostejní a když je to potřeba, dokážou svým rychlým jednáním zachraňovat životy lidí, okolo sebe. 19. 9. se žena středních let pokusila ve Skutči vyskočit z výšky asi pěti metrů. Její matce se podařilo dceru na pár okamžiků zachytit. V tu dobu již celou událost pozorovala skupina dělníků pracující na protější stavbě. Během pár chvil přispěchali na pomoc. Na místě předpokládaného dopadu pak napnuli plachtu, do které pacientka spadla. Po příjezdu na místo dvě posádky Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje konstatovaly lehké poranění hrudníku. Vzhledem k mechanismu úrazu ale pacientku posádka převezla k vyloučení vážnějšího zranění do Chrudimské nemocnice. Tímto pánům děkujeme.

ZZS Pardubického kraje