logo

Při střetu motorky a osobního automobilu nedaleko Semic u Písku zemřel přes vešekerou snahu záchranářů motorkář i jeho spolujezdkyně

Jihočeský kraj - 28.9.2017

Jihočeští záchranáři zasahovali ve středu večer u tragické dopravní nehody. V 19:30 byl operátorům ZZS JčK nahlášen střet motocyklisty s osobním vozem v blízkosti obce Semice na Písecku. Na pomoc byly okamžitě vyslány dvě pozemní posádky ZZS Písek a vyslán byl i vrtulník LZS Bechyně.

Třiašedesátiletý motocyklista při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem a zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat jeho smrt. Jeho dvaapadesátiletá spolujezdkyně byla v bezvědomí a došlo u ní k selhání základních životních funkcí. Zdravotníci okamžitě zahájili resuscitaci. Stav pacientky se prudce zhoršoval a přes veškerou intenzivní léčbu se nepodařilo obnovit činnost srdce postižené. Zemřela na následky mnohačetných poranění přímo na místě nehody. Řidič osobního vozu vyvázl bez zranění.

Dle prvotního šetření se zde řidič (63) motocyklu tovární značky Kawasaki, jedoucí ve směru od Českých Budějovic, při předjíždění kolony dostal do kolize s před ním jedoucím vozidlem tovární značky Dacia Logan, jehož řidič (27), jedoucí stejným směrem, kolonu rovněž předjížděl, uvedla Policie ČR.

m1 m2 m3

Zdroj: ZZS Jihočeského kraje