logo

Záchranáři ošetřovali zraněné po nehodě na Opavsku

Moravskoslezský kraj - 28.9.2017

Záchranáři ZZS MSK zasahovali ve středu 27. září dopoledne u vážné dopravní nehody vozidel na Opavsku. Operátoři záchranné služby byli o střetu automobilů poblíž obce Bolatice informováni před půl jedenáctou a na pomoc byly vyslány posádky ZZS ze stanovišť v Hlučíně, Dolním Benešově a Opavě. Na místě pracoval jeden lékařský a tři zdravotnické týmy.

Nejvážněji zraněn byl třiadvacetiletý muž, u něhož zasahující lékař zjistil poruchu vědomí, poranění hlavy a mozku. Postiženého bylo nutno zaintubovat a převést na přístrojem řízenou ventilaci. Byl zajištěn krčním límcem, uložen do vakuové matrace a z důvodu neletových podmínek pak pozemní cestou transportován ve vážném stavu na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.

Těžké vícečetné zranění utrpěl devatenáctiletý muž, kterého po ošetření přepravila posádka rychlé zdravotnické pomoci na chirurgii opavské Slezské nemocnice.

Třicetiletá žena byla zraněna středně těžce a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče ji záchranáři předali na úrazové ambulanci Městské nemocnice Ostrava.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK