logo

Těžká dopravní nehoda dvou osobních vozidel u obce Zaliny

Jihočeský kraj - 13.10.2017

Jihočeští záchranáři zasahovali ve středu 11. října odpoledne u vážné nehody na Českobudějovicku. Informaci o čelním střetu dvou osobních automobilů u obce Zaliny obdrželi operátoři tísňové linky 155 krátce před půl čtvrtou. K události byly okamžitě vyslány čtyři pozemní výjezdové skupiny ZZS JčK.

Záchranáři na místě ošetřovali celkem čtyři zraněné osoby. V osobním vozidle Škoda Fabia byla nejzávažněji zraněná sedmadvacetiletá žena, u které zasahující lékař zjisti těžká mnohačetná poranění bezprostředně ohrožující její život. Zdravotníci postižené zajistili dýchací cesty a napojili na přístrojem řízenou ventilaci. Po poskytnutí další nezbytné přednemocniční neodkladné lékařské péče byla žena v kritickém stavu transportována na anesteziologicko-resuscitační oddělení Nemocnice České Budějovice. Spolujezdec z téhož vozidla zůstal po nehodě v bezvědomí zaklíněn ve vozidle. Muž při střetu utrpěl těžké poranění hlavy a mozku a byl přímo ohrožen na životě. Po zajištění základních životních funkcí a napojení na umělou plicní ventilaci ho záchranáři transportovali v kritickém stavu do téže nemocnice.

V druhém osobním vozidle ošetřili záchranáři devětatřicetiletého řidiče a nezletilé dítě. Muž utrpěl těžká poranění v oblasti dolních končetin a dítě středně závažné zranění v oblasti horní končetiny. Oba byli po ošetření a stabilizaci stavu převezeni na traumacentrum Nemocnice České Budějovice.

Zdroj: ZZS Jihočeského kraje