logo

Série dopravních nehod na D4 u Řitky se neobešla bez zásahu záchranářů ASČR z okolních výjezdových stanovišť

Středočeský kraj - 18.10.2017

Dne 14. října 2017 v 16.34 hodin vyjížděly posádky ZS ASČR – RV a RZP ze stanoviště v Mníšku pod Brdy a inspektor provozu ZS ASČR k hlášené dopravní nehodě na dálnici D4, kde u obce Řitka ve směru na Prahu došlo k dopravní nehodě třech osobních vozidel, přičemž jedno z vozidel zůstalo převrácené na střeše.

Při příjezdu na místo nehody byla v protisměru na dálnici spatřena další dopravní nehoda malé dodávky do svodidel, proto po dohodě s lékařem RV k této dopravní nehodě odjel inspektor provozu ZS ASČR, který si na místo z důvodu zranění účastníků i této dopravní nehody vyžádal další posádku RZP ZS ASČR ze stanoviště Zbraslav.

Následně došlo na dálnici v koloně vozidel před dopravní nehodou třech vozidel k další dopravní třech osobních vozidel, kde došlo taktéž ke zranění a inspektor provozu ZS ASČR si proto vyžádal příjezd další posádky RZP PPNP ZS ASČR.

Celkem bylo na místě těchto dopravních nehod sedmi vozidel po vyšetření a zajištění transportováno posádkami RZP ZS ASČR šest pacientů s lehčími poraněními na urgentní příjem nemocnice v Příbrami a na traumatologii do FN Praha – Motol, dále byli další tři účastníci dopravní nehody vyšetřeni lékařem RV a inspektorem provozu ZS ASČR, po vyšetření byli poučeni a ponecháni na místě události.

Spolupráce všech složek IZS: ZS ASČR, jednotky HZS ze stanic Řevnice a Dobříš, Policie ČR.

Zaznamenal + fotodokumentace: PhDr. Radek Benda, inspektor provozu ZS ASČR