logo

Liberecké záchrance chce vládnout zřejmě samotný čert, takový mají strach její odboráři z doktora Schwarze?

Liberecký kraj - 23.10.2017

Server  Medical News dnes vydal další z článků, dehonestujících jednoho z kandidátů na pozici šéfa liberecké záchranné služby, kterým je MUDr. Zdeněk Schwarz.

Opět se zabývá tématem, jak se zástupci odborů ZZS LK vydali minulý týden na základě zaslaného dopisu za krajským hejtmanem Půtou, který je již třetím rokem v hledáčku orgánů činných v trestním řízení za přijetí úplatku a zneužití pravomoci, aby s ním celou situaci prodiskutovali, neb mají z doktora Schwarze obavy, že by se opravdu mohl stát novým ředitelem.


MEDICAL NEWS: Odboráři jednali s hejtmanem Půtou kvůli Schwarzovi


Do médií také pronikla informace, kterou převzal i Medical News, tedy že pokud by se stal Zdeněk Schwarz ředitele ZZS LK, tak údajně uvažuje až šest jejich lékařů o výpovědi. K nám se však z několika různých zdrojů doneslo něco jiného, a tím je skutečnost, že někteří lékaři, a to konkrétně z jednoho místa, o výpovědi sice uvažují, ale nikoliv kvůli možnému novému řediteli, nýbrž kvůli penězům a také přetěžování.Pravdu bude asi nutné hledat ve víně, každá strana má tu svojí. No ale proč to nesvést na MUDr. Schwarze, když se to zrovna teď hodí do krámu, že.
cert
Zdeněk Schwarz je provázen poněkud zvláštní aurou, která jeho osobu démonizuje a staví zřejmě do role čerta, kterého se mají všichni bát. Že je to evidentní nesmysl, soudný člověk ví. Bezesporu za svůj profesní život neudělal v rámci pracovních vztahů vždy jen ta TOP rozhodnutí, ale to neudělal nikdo z ředitelů a představitelů managementu. Proto je dehonestace jeho osoby je přinejmenším neslušná.


Postaví se nové výcvikové středisko? Kdo bude novým ředitelem? O všem chtějí zřejmě rozhodovat odbory…


Na toto téma jsme přinesli článek již minulý týden, dnes se na Medical News objevila informace o tom, že doktor Schwarz se snaží zjišťovat, kdo že onen odborářský dopis podepsal. Ať je to pravda či nikoliv, nebylo by čemu se divit. Pokud s někým má někdo nějaký problém, proč si o něm nepodebatovat osobně a získat tak relevantní informace, prospěšné pro obě strany a nikoliv jen informace z kategorie zpravodajství agentury JPP – Jedna paní povídala…

Krajský hejtman s odboráři opravdu jednal, závěry z toho pochopitelně nejsou veřejné. Ven pronikla pouze informace, že ve výběrové komisi zasednou zástupci obou odborových organizací, působících na liberecké ZZS, jaké bylo jejich příní, proto zástupce odborů a zároveň členy komise nechtěl hejtman ovlivňovat.

Jak nakonec výběrové řízení dopadne, bude známé již tuto středu, tedy 25. 10. 2017. Z původních deseti uchazečů jich zůstalo nakonec jen devět. Mezi nimi je již zmíněný lékař ZZS LK Zdeněk Schwarz, dále např. bývalý ředitel ZZS Plzeňského kraje, doktor Roman Sviták, přihlásil se i bývalý ředitel ZZS Libereckého kraje, MUDr. Vladimír Hadač, poslankyně za stranu ANO a zdravotnice Jana Pastuchová, bývalý ředitel mladoboleslavské nemocnice Luděk Kramář či bývalý technický ředitel Krajské nemocnice Liberec Aleš Stránský. Ve středu 18. října uchazeči o post ředitel ZZS LK podstoupili pohovor s psychologem a o týden později je bude výběrová komise hodnotit. Následně radě kraje navrhne pořadí kandidátů a ta poté dle doporučení vybere vítěze. Popřejme tedy šťastnou a hlavně objektivní ruku při výběru toho vhodného kandidáta, ať jím bude kdokoliv z uchazečů.