logo

Komise vybrala kandidáta na post ředitele liberecké záchranky, je jím doktor Luděk Kramář, schválit ho musí ještě krajská rada

Liberecký kraj - 26.10.2017

V sídle kraje dne 25. 10. 2017 probíhalo výběrové řízení na ředitele Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Před komisi bylo pozváno devět kandidátů.

„Devítičlenná výběrová komise doporučí Radě Libereckého kraje, aby do funkce ředitele Zdravotnické záchranné služby LK jmenovala MUDr. Luďka Kramáře,“ informuje náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví MUDr. Přemysl Sobotka, který byl výběrovou komisí zvolen předsedou.

Rada kraje návrh komise projedná na nejbližším jednání. Nový ředitel by měl do vedení Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje nastoupit 1. prosince 2017.

Do výběrového řízení se přihlásilo celkem deset uchazečů, jeden z nich však nesplnil požadavky. Jedním z kandidátů byl i bývalý ředitel pražské záchranky, doktor Zdeněk Schwarz, který byl velkým trnem v oku odborářů ZZS LK, kteří ho za šéfa nechtěli. Nepotrvrdila se tak slova bývalého ředitele ZZS LK, nyní poslance za KSČM a záchranáře Stanislava Mackovíka, který na svém oficiálním facebookovém profilu uvedl, že podle místních zvyklostí v LK zavedených Starosty je možné spekulovat, že do vedení ZZS LK bude vybrán pan doktor Schwarz, který se nedávno ucházel o post ředitele Krajské nemocnice Liberec, kde komisi nepřesvědčil. O stejný post se ucházel rovněž doktor Kramář, ten ale komisi také nepřesvědčil a nyní uspěl u záchranné služby. Věřme, že nový ředitel nebude mít jepičí život, jak tomu bylo u pěti jeho předchůdců a bude pro libereckou záchranku a její zaměstnance přínosem.

Předchozího ředitele, MUDr. Vladimíra Hadače, krajská rada odvolala na konci letošního srpna. Jako důvod představitelé kraje uvedli manažerské nedostatky a špatnou komunikaci se zaměstnanci. Hadač vedl záchrannou službu od března 2014, důvody svého odvolání označil za vágní a nepodložené konkrétními argumenty.


kramarMUDr. Luděk Kramář, MBA, vystudoval obor Všeobecné lékařství a absolvoval manažerské studium, jako lékař pracuje u středočeské záchranky, před časem působil i u ZZS Libereckého kraje jako lékař a také náměstek pro LPP, ve stejné funkci byl i v mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici, kde to dotáhl až na místo ředitele. Věnuje se mimo jiné také výuce první pomoci.