logo

Čtyři zranění při střetu vozidel v Havířově, zasahovat musely tři posádky záchranářů

Moravskoslezský kraj - 6.11.2017

Tři posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pondělí 6. listopadu ráno u vážné dopravní nehody v Havířově. Střet dvou osobních vozidel s několika zraněnými byl krajskému operačnímu středisku ZZS nahlášen pět minut před osmou hodinou. Na pomoc vyjel tým rychlé lékařské a rychlé zdravotnické pomoci z havířovského stanoviště a vyslán byl také vrtulník LZS z Ostravy.

Záchranáři ošetřovali celkem čtyři pacienty:

Nejvážnější byl stav osmašedesátiletého muže, který zůstal po havárii zaklíněn ve vozidle a musel být vyproštěn. Zasahující hasiči u něj zahájili provádění srdeční masáže, lékařský tým ZZS pak pokračoval ve snaze o záchranu pacienta rozšířenou resuscitací. Za pomocí léků a přístrojového vybavení se záchranářům podařilo obnovit činnost srdce. Muže připojeného k přístrojem řízené ventilaci, který při nehodě utrpěl poranění hlavy a mozku, následně vrtulník přepravil do ostravské Fakultní nemocnice.

O dva roky mladší žena byla ošetřena s podezřením na poranění břicha a sanitním vozidlem transportována rovněž do FN Ostrava.

Další dva pacienti – jednašedesátiletá žena a třicetiletý muž, utrpěli středně těžká zranění hlavy a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je záchranáři předali na chirurgické ambulanci havířovské nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK