logo

Dva chodce v Ostravě srazil a vážně zranil automobil

Moravskoslezský kraj - 15.11.2017

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v úterý 14. listopadu večer u vážné dopravní nehody v Ostravě. Před půl jedenáctou byli operátoři informováni o střetu osobního automobilu se dvěma osobami. Na místo události ihned vyjely tři týmy zdravotnické záchranné služby, a to z integrovaného bezpečnostního centra a ze stanoviště v Zábřehu. První posádka byla u postižených během šesti minut od převzetí výzvy k zásahu.

Třiapadesátiletý muž utrpěl při nehodě vážné poranění v oblasti hlavy. Zasahující lékař u něj zjistil poruchu vědomí, stav pacienta se rychle zhoršoval a byl život ohrožující. Záchranáři proto museli přistoupit k intubaci dýchacích cest a převedení muže na přístrojem řízenou ventilaci. Po podání nezbytných léků, naložení krčního límce a dalších opatřeních byl pacient předán na urgentním příjmu ostravské Fakultní nemocnice.

Žena ve věku osmatřiceti let byla dle svědků krátce po nehodě v bezvědomí, později se záchranáři již v kontaktu, utrpěla vícečetná vážná zranění. Byla ošetřena s poraněním hlavy, pánve a dolní končetiny. Poté, co jí byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče, zajistili záchranáři transport do FN Ostrava a předali postiženou do péče týmu tamního urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK