logo

Dva střety s vlakem na Frýdecko-Místecku, první z nich mladík nepřežil, u druhého muž utrpěl život ohrožující zranění

Moravskoslezský kraj - 19.11.2017

Posádky ZZS MSK zasahovaly v průběhu soboty 18. listopadu u dvou událostí, při kterých došlo ke střetu osob s vlakem. Obě se přitom odehrály na Frýdecko-Místecku, a to v odstupu jen necelé půldruhé hodiny.

K první události došlo před tři čtvrtě na jednu odpoledne ve Frýdku-Místku. K muži přejetému vlakem vyjel lékařský tým a u postiženého byl během sedmi minut od nahlášení. Devatenáctiletý mladík v okamžiku příjezdu ZZS nejevil žádné známky života. Utrpěl mnohočetná poranění, kterým podlehl bezprostředně po nehodě a zasahující lékař mohl již jen konstatovat smrt postiženého.

Osm minut po čtrnácté hodině vyjížděli záchranáři k další podobné události, tentokrát v obci Ropice, rovněž na Frýdecko-Místecku. Pětapadesátiletý muž utrpěl při střetu s vlakem mnohočetná, život ohrožující poranění. Zasahovala u něj lékařská posádka z Třince a vrtulník LZS z Ostravy. Lékaři uvedli pacienta do umělého spánku, ošetřili vnější poranění a připravili jej k transportu do zdravotnického zařízení. Letečtí záchranáři pak postiženého přepravili do ostravské Fakultní nemocnice a předali na oddělení urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK