logo

Dvě nehody hasičů v Pardubickém kraji, jedna z nich má tragické následky

Pardubický kraj - 5.12.2017

Minulý týden došlo hned ke dvěma dopravním nehodám hasičů, jedoucích k zásahu. Došlo k nim v Pradubickém kraji.

V prvím případě se střetla cisterna profesionálních hasičů v Ústí nad Orlicí na světelné křižovatce protínající ulici Královéhradeckou, Q. Kociana a Cihlářskou se ve čtvrtek 30. listopadu 2017 krátce po deváté hodině večerní s osobním vozidlem značky Škoda Octavia Combi.


Rutinní vyjezd k zásahu se v mžiku proměnil v drama. 30. 11. krátce po deváté hodině večerní zasahovaly tři vozy Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje u těžké dopravní nehody v Ústí nad Orlicí. Došlo tam k čelně-bočnímu střetu vozidla HZS s osobním automobilem. Žena středních let utrpěla mnohočetná vážná zranění. Byla proto připojena k umělé plicní ventilaci, monitoru životních funkcí a byla podána léčiva k podpoře krevního oběhu. Za kontinuálně probíhající resucitace pak byla v kritickém stavu transportována do FN Hradec Králové. Druhý zraněný byl se středně těžkým zraněním hlavy a lehčím zraněním hrudníku transportován do nemocnice v Ústí nad Orlicí.
pak dn hzs

Při střetu utrpěla dvoučlenná osádka octávie vážná zranění. Třiačtyřicetiletá žena na následky zranění podlehla a o pět let starší muž byl transportován do nemocnice s následnou hospitalizací, uvedla k nehodě záchranná služba.


Bližší okolnosti nehodového děje prověřuje Policie ČR. K tomu by pomohlo svědectví osob, které střet viděly. Ty policisté prosí, aby se ozvaly na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 580 320.

Ke druhé nehodě došlo 3. 12. 2017 večer v Hlinsku, resp. ve Vortové, kde se cisterna místní dobrovolné jednotky cestou k zásahu na hořící elektrický rozvadeč na kluzké vozovce smýkla a narazila do telefonní budky a následně do autobusové zastávky, přičemž jeden z hasičů utrpěl lehké zranění hlavy a středně těžké poranění ruky, kterou měl po nehodě zaklíněnou pod betonovým blokem. Po jeho vyproštění byl na místě ošetřen a převezen záchranáři k další odborné péči do chrudimské nemocnice.votorva 3 votrova 2 votrova

Foto: PČR a SDH Hlinsko