logo

Při nehodě na Pardubicku byl zraněn policista, na vině je nebezpečné předjízdění

Pardubický kraj - 6.12.2017

Předjíždění přes plnou čáru souvislou a před horizontem je hazard se životem svým a také životem nic netušících cestujících jedoucí opačným směrem. Tento nebezpečný manévr je pravděpodobnou příčinou nehody, která se stala 1. prosince odpoledne mezi obcemi Bukovina u Přelouče a Stojice.

Třiapadesátiletý řidič vozidla VW Caddy předjížděl tahač s návěsem v úseku, kde je to zakázáno. Ve stejnou chvíli k místu v protisměru přijíždělo policejní vozidlo v civilním provedení. Kolega ve snaze zabránit střetu strhl řízení vpravo. Ke srážce přesto došlo a vlivem nárazu bylo odhozeno do příkopu a zastavilo se o strom. Účastníkem nehody se stalo i předjížděné nákladní vozidlo, do kterého narazilo vozidlo pravděpodobného viníka. Hrozivě vypadající nehoda, kterou natočila naše kamera, se neobešla bez zranění. Do nemocnice byl převezený policista sedící na místě spolujezdce.
a
Po příjezdu policistů skupiny dopravních nehod se všichni tři řidiči podrobili dechové zkoušce. Výsledky byly negativní. Celková škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslená na 260 tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření, o viníkovi prozatím nebylo rozhodnuto.
aa
Apelujeme na řidiče, předjíždějte jen na přehledných místech a tam, kde to zákon nezakazuje, samozřejmě s přihlédnutím k aktuálnímu stavu a povaze vozovky, počasí, ke zkušenostem řidiče. Jezděme všichni tak, abychom se vrátili do svých domovů (foto PČR).

Záznam z kamery jak k nehodě došlo je ZDE.

 

kpt. Mgr. Hana Kaizarová
tisková mluvčí PČR PAK