logo

Vlak se na přejezdu u Žlutic srazil s autem, tři osoby museli hasiči vyprostit, na místě nehody zasahoval také záchranářský vrtulník

Karlovarský kraj - 19.12.2017

Do osobního auta narazil v úterý dopoledne vlak na železničním přejezdu Záhořice u Žlutic. Zdemolované auto zůstalo viset na železničním mostku za přejezdem, uvnitř pak po nárazu zůstaly zaklíněné tři osoby.

Operační středisko hasičů vyslalo na místo čtyři jednotky hasičů, záchranná služba povolala i záchranářský vrtulník. První jednotka hasičů na místě musela zajistit vozidlo proti pádu a začala s vyproštěním zraněných osob. Celkem museli hasiči vyprostit všechny tři zraněné osoby z havarovaného auta. Jednoho zraněného transportoval vrtulník, zbylé dva sanitky. Ve vlaku v době srážky jel pouze strojvedoucí a vlakvedoucí bez cestujících, z vlaku nebyl nikdo zraněný. Hasiči zároveň asistovali při vyproštění samotného vozidla.

Po celou dobu zásahu byl zastavený provoz jak na železnici, tak na silnici ve směru na Pšov. Místo zásahu si následně převzala jednotka drážních hasičů z Chebu, příčinu nehody zjišťuje drážní inspekce společně s policií.

Foto a info HZS KVK