logo

Sanitka záchranky se v Karviné při cestě k pacientovi střetla s dívkou, která přebíhala silnici

Moravskoslezský kraj - 20.12.2017

Dnes, ve středu 20. prosince odpoledne, došlo v Karviné ke střetu sanitního vozidla ZZS MSK s chodcem. Událost se odehrála ve třináct hodin. Posádka rychlé lékařské pomoci byla na cestě k pacientovi s nahlášeným bezvědomím a jela se zapnutou světelnou i zvukovou signalizací. Přestože se řidič sanitního vozidla snažil zabránit střetu, došlo ke kolizi vozidla s dívkou, přebíhající silnici.

Posádka po zastavení automobilu ihned zahájila poskytování pomoci zraněnému dítěti, které bylo v bezvědomí. Lékařka při prvotním vyšetření zjistila poranění hlavy a nevyloučila další možná zranění. Na pomoc byla k nehodě přivolána další lékařská posádka. Záchranáři poskytli dívce přednemocniční neodkladnou péči a poté ji transportovali do ostravské Fakultní nemocnice. Předána byla do další péče týmu tamního urgentního příjmu.

Jiný tým ZZS byl samozřejmě (jen s několika minutovým zpožděním) vyslán také k pacientovi, k němuž původně spěchala první posádka. I on byl ošetřen a poté přepraven do karvinské nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK