logo

Napadení záchranářů, ale i trestuhodné zneužití složek IZS, takových bylo uplynulých 24 hodin na plzeňské ZZS

Plzeňský kraj - 25.12.2017

Letošní Štědrý den a noc na 1. svátek vánoční byl na plzeňské záchrance bez nadsázky cokoli, jen ne svátek klidu a pohody. ZOS zaplavilo množství telefonátů na linku 155.

Sen o klidných vánocích se rozplynul hned z večera ve Štěnovicích, kde cizí státní příslušník hrozil naší výjezdové skupině zabitím. Než přijela policie přešel od hrozby k fyzickému útoku a členové výjezdové skupiny museli na svou obranu použít obranný sprej. Nedaleko Vysočan u Boru opětovně opilý cizinec slovně i fyzicky útočil na všechny zasahující složky IZS. Neodpustil si ani pár plivanců.

V 1.34 byla volajícím nahlášena vážná DN u Dolního Kramolína. Mělo dojít k čelnímu střetu kamionu s OA. Na místě měla být i člověk v bezvědomí a další 3 zraněné osoby. Na místo okamžitě vyrazily výjezdové skupiny RV, 2x RZP a také LZS Líně. Po hodinovém pátrání po nehodě do kterého se zapojily všechny složky IZS byla akce ukončena jako marný výjezd. Pak vyšlo najevo, že podobná událost byla na stejném místě hlášena i před rokem a také se jednalo o trestuhodný vtip.

Přes aplikaci Záchranka se na ZOS obrátilo s žádostí o pomoc i několik trpících teplotou či s tři dny trvající bolestí toho či onoho.

Samozřejmě, že ani letos nechybělo celé obvyklé spektrum výjezdů včetně psychiatrických indikací. Není Vánoc, kdy by se několik osob nepokusilo o sebevraždu.

Snad budou Vánoce 2018 lepší. Tyto budiž proklety 🙁

Ještě jednou moc děkujeme všem operátorům ZOS a výjezdovým skupinám za profesionalitu.

ZZS Plzeňského kraje