logo

Požáry na Štědrý den v Praze, hořely stromečky, neobývaný dům, ale i pneumatiky ve sklepě, záchranáři při nich museli ošetřit několik zraněných lidí

Hlavní město Praha - 25.12.2017

Jednotky pražských hasičů z centrální a strašnické stanice byly na Štědrý den vyslány k ohlášenému požáru v bytě obytného domu v ulici Chvalova v Praze 3. V 16:51 hodin tam hořel vánoční stromek. Vyjet musela i záchranná služba.

Při snaze o uhašení požáru došlo ke zranění dvou osob. S popáleninami si je převzali do péče záchranáři. Požárem byla poškozena podlahová krytina v obývacím pokoji, zplodiny hoření poškodily výmalbu v pokoji a vstupní hale bytu. Požár byl lokalizován před příjezdem hasičů, kteří následně provedli dohašení požáru. Příčinou vzniku byla nedbalost při používání zapálené prskavky na suchém vánočním stromku. Škoda byla odhadnuta na 25.000 korun.


V Praze 4 hořel vánoční stromek, požár se obešel naštěstí bez zranění

Dne 24.12.2017 v 16:53 zasahovaly jednotky z chodovské a strašnické stanice v Jurkovičově ulici v Praze 4 u požár vánočního stromku v bytě obytného domu.

Požárem bylo poškozeno vybavení a podlaha v obývacím pokoji. Zplodiny hoření poškodily malbu stěn a stropu. Požár byl uhašen uživatelem bytu před příjezdem jednotky, která použila přetlakovou ventilaci k odvětrání domovních komunikací. Požár způsobil škodu 30.000 korun a vznikl v důsledku nedbalosti při používání zapálené prskavky na suchém vánočním stromku.


U požáru neobývaného domu v Praze 6 zasahovalo devět jednotek

Celkem devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo na Štědrý den od 18:25 hodin u požáru neobývaného a vyklizeného rodinného domu, který byl plamenným hořením zasažen v plném rozsahu.

Hasiči na likvidaci požáru použili 3 C proudy v dýchací technice. Požárem byla zcela zničena levá část domu včetně stavebních částí. Příčina požáru a přesný rozsah škod je předmětem dalšího šetření.


Hasiči zachránili tři osoby při požáru pneumatik ve sklepě domu v Praze 8

Dne 24.12.2017 došlo v 21:54 hodin k požáru ve sklepě obytného domu v ulici Minická v Praze 8. Na místo vyjely jednotky z holešovické, centrální a petřinské stanice.

Jednalo se požár starých pneumatik a odpadu uloženého v suterénu na chodbě obytného panelového domu. Požárem byly zničeny rozvody elektroinstalace, televize, vody a plynu. Rovněž tak byly poškozeny dvojité vstupní dveře do objektu. Zplodinami hoření byla poškozena výmalba stěn a stropů ve třech patrech domu, včetně poškození vstupní dveře do bytů.

Během požáru byly zachráněny tři osoby pomocí vyváděcích masek, další tři osoby byly evakuovány a předány do péče ZZS. Záchranáři na místo vyslali velkokapacitní sanitku ATEGO.

Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření hasičských a policejních vyšetřovatelů. Požár způsobil škodu 300.000 korun, uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.