logo

Další novou sanitkou se může pochlubit litoměřická nemocnice

Ústecký kraj - 28.12.2017

Nový Volkswagen Transporter řady T6, který je letos již druhým přírůstkem do vozového parku nemocnice, nahradí jednu ze starších sanitek. Představení nového sanitního vozu představitelům Rady města a dozorčí rady nemocnice, a to včetně praktických ukázek, proběhlo ve středu 20. prosince v areálu Nemocnice Litoměřice, a.s.

„Výbava nového sanitního vozu splňuje všechny nároky současného standardu stávajících sanitek naší nemocnice. Vůz je samozřejmě vybaven transportním křeslem a lehátkem MEDIROL, obojí o nosnosti 250 kg, oproti většině našich sanit má modernější design a jinak řešenou zadní nájezdovou rampu, s níž je nyní lehčí manipulace,“ seznámil s drobnými rozdíly dispečer dopravní zdravotní služby litoměřické nemocnice Luboš Mlejnecký a dodal, že modernizace dostálo také osvětlení vnitřního prostoru vozu.

Dodavatelem nového sanitního vozu značky VW je firma ROS, a.s., vítěz veřejné zakázky. Hodnota nového přírůstku do vozového parku litoměřické nemocnice je 1,2 miliónů korun. Částkou jednoho miliónu přispělo nemocnici Město Litoměřice, zbytek uhradila nemocnice z vlastního rozpočtu.

V současné době zajišťuje dopravní zdravotní služba litoměřické nemocnice dopravu pacientů sedmi sanitními vozy, z nichž dle informací dispečera Luboše Mlejneckého každý najezdí v průměru čtyřicet tisíc kilometrů za rok.

Foto a info Nemocnice Litoměřice, a.s. a Město Litoměřice