logo

Silvestr je dnem zábavy a bilancování, nejinak je tomu i letos

ČRHlavní město Praha - 31.12.2017

Vážení přátelé, kamarádi a příznivci našeho záchranářského webu, nadešel čas bilancovat rok, který dnes končí. My to ale dělat nebudeme, protože není proč. Jsme prostě nejlepší web na poli ZZS 😉 A teď vážně, tací namyšlenci nejsme a pochopitelně je stále co zlepšovat a hnacím motorem pro to jste právě vy, naši čtenáři a rovněž pracovníci a pracovnice záchranných služeb v ČR a vlastně všichni, co mají co do činění se sanitkami (je jedno jakými), kterým se sluší vzdát hold za jejich nelehkou práci.

Věříme, že rok 2018, který již klepe na vrata, bude pro vás i nás lepší než ten, co jde do svého finále, nebo alespoň nebude horší. Jinak pokud máte nějaký podnět, co chcete na webu vidět a číst, sem s tím, to samé platí i o tom, co si myslíte, že je třeba zlepšit. Pohled zvenčí je důležitý, neb vidíte to, co my nikoliv.

Děkujeme za přízeň, kterou nám snad budete zachovávat i nadále a dovolujeme si napsat ještě pár řádků osvěty, neb dnes je Silvestr, čili den radovánek, spojený se značným rizikem poškození zdraví v souvislosti s oslavami. Apelujeme tedy tímto na všechny, buďte maximálně opatrní při manipulaci se zábavní pyrotechnikou a bezpodmínečně se řiďte návody k jejímu použití. Nesprávné používání a manipulace ůže vážně ohrozit zdraví vás, i vašeho okolí.
31 12
Rovněž odpalovat petardy v kombinaci se zvýšenou konzumací alkoholu také není zrovna ideální stav. Stačí už jen vetší množství vypitých piv či panáků tvrdého alkoholu, případně obojího, které vaše tělesná schránka nemusí zvládnout. Přiděláte tím starosti nejen sobě, ale i svému okolí, navíc přivolaná sanitka zdravotnické záchranné služby k podobným, vlastní nezodpovědností způsobeným stavům, vedoucím k poškození zdraví, může v daný okamžik citelně chybět jinde.

Během každého Silvestra jsou záchranáři v celé republice na samé hranici svých kapacitních možností, jedná se o nejvytíženější službu během roku, nepřidělávejte jim tedy práci zbytečně. Snad se alespoň někomu něco z výše uvedených slov vryje do paměti… Ještě jednou díky!

Vašek Porkát, šéf tohodle všeho 😉