logo

Těžké zranění starší ženy při nehodě na Opavsku, automobil se převrátil přes střechu a narazil do stromu

Moravskoslezský kraj - 4.1.2018

Záchranáři ZZS MSK zasahovali ve středu 3. ledna ráno, u vážné dopravní nehody na Opavsku. Krátce před osmou hodinou přijali operátoři záchranné služby tísňové volání, podle něhož došlo k havárii osobního vozidla, které se mělo převrátit přes střechu a narazit do stromu u obce Ludgeřovice. Na místo ihned vzlétl vrtulník LZS a vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z Ostravy.

Ve vozidle zůstala po nehodě zaklíněna čtyřiapadesátiletá žena, kterou museli vyprostit hasiči. Pomocí páteřní desky byla poté přesunuta do vakuové matrace a sanitního vozidla. Záchranáři ji také zajistili krčním límcem a zahájili podávání potřebných léků. Pacientka utrpěla poranění horní končetiny a hrudníku, zasahující lékař během prvotního vyšetření nevyloučil ani další zranění. Postižená byla následně letecky transportována na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.
IMG-20180103-WA0000 IMG-20180103-WA0002
Velmi podobnou nehodu řešili záchranáři i v úterý 2. ledna, také okolo osmé hodiny ráno. Odehrála se poblíž obce Široká Niva na Bruntálsku a rovněž v tomto případě musela zasahovat pozemní posádka spolu s vrtulníkem LZS. Ošetřit bylo nutno osmapadesátiletou ženu, která byla ve chvilkovém bezvědomí a utrpěla vícečetná poranění. I ona musela být po poskytnuté přednemocniční neodkladné péči přepravena do FN Ostrava a předána do péče týmu tamního urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK