logo

V Dolním Rakousku se jednalo o vzájemné spolupráci záchranných služeb

Jihočeský krajJihomoravský krajKraj VysočinaSvět - 10.1.2018

Ředitel ZZS Jihomoravského kraje Milan Klusák se dne 10. 1. 2018 v rakouském St. Pöltenu zúčastnil slavnostního podpisu Pracovního programu na roky 2018 – 2021.

Stalo se tak v rámci Smlouvy o přeshraniční spolupráci Dolního Rakouska s Jihomoravským krajem, Jihočeským krajem a Krajem Vysočina. Tento dokument kromě jiných oblastí řeší a rozšiřuje také stávající smlouvu o poskytování přednemocniční péče na druhé straně hranice právě o kraj Vysočina a Jižní Čechy.

Smlouva mimo jiné definuje podmínky přepravy zraněných osob z rakouského státního území do zdravotnického zařízení na české straně hranice a naopak, výjezd sanitních vozů na území druhého státu a ohlašování tísňových výzev mezi jednotlivými zdravotnickými operačními středisky.

Po slavnostním programu se ředitel Milan Klusák setkal s ředitelem rakouské organizace Notruf Niederösterreich GmbH Christofem Constantinem Chwojkou a jejich projektovým manažerem Seigfriedem Weinertem, aby prodiskutovali konkrétní záležitosti týkající se probíhající vzájemné spolupráce.