logo

Smrtelná dopravní nehoda u Hubenova, vrtulník LZS kvůli mlze nedoletěl

Jihočeský kraj - 11.1.2018

Jihočeští záchranáři zasahovali dnes ráno u další závažné dopravní nehody. Jeden muž při ní zemřel, dvě osoby byly zraněny těžce a další čtyři lehce.

Střet několika osobních vozidel byl nahlášen na Zdravotnické operační středisko ZZS JčK v 5:43 hodin. Na místo okamžitě vyjelo pět výjezdových skupin Zdravotnické záchranné služby z Kaplice, Českého Krumlova a Českých Budějovic. Aktivován byl i vrtulník Letecké záchranné služby AČR z Bechyně. Letečtí záchranáři bohužel kvůli husté mlze na místo nedoletěli, vrtulník se musel vrátit na základnu prázdný.

Záchranáři u nehody ošetřovali celkem sedm osob. Jeden muž zemřel, následkem zranění neslučitelným se životem, ještě před příjezdem záchranářů. Dva muži utrpěli těžká poranění především v oblasti hrudníku, hlavy a končetin. Po poskytnutí potřebné neodkladné péče je zdravotníci transportovali ve stabilizovaném stavu na traumacentrum Nemocnice České Budějovice. Další čtyři pacienti při střetu utrpěli méně závažná poranění v oblasti hlavy, šíje a končetin. Po ošetření na místě byli všichni předáni do péče kolegů na traumatologické ambulanci v Českých Budějovicích.

Zdroj: ZZS Jihočeského kraje