logo

V Ostravě zemřel muž po pádu z paneláku, v Opavě pak následkem uvíznutí v kontejneru na elektroodpad

Moravskoslezský kraj - 24.1.2018

Posádky ZZS MSK zasahovaly v nočních hodinách z úterý na středu u dvou závažných událostí. První – pád z výšky – se odehrála v Ostravě, druhá, při které došlo k uvíznutí muže v kontejneru, pak v Opavě.

Před úterní (23.1.) půlnocí přijalo operační středisko ZZS tísňové volání z Ostravy-Hrabůvky. U panelového domu byl, patrně po pádu z výšky, nalezen muž neznámé totožnosti bez známek života. Záchranáři po svém příjezdu na místo události zjistili, že postižený utrpěl mnohočetná poranění, kterým podlehl ještě před jejich příjezdem. Lékař již pouze mohl konstatovat smrt.

Jen o několik minut později (již po úterní půlnoci) vyjížděli záchranáři k muži bez známek života v Opavě. Postižený byl na ulici nalezen projíždějícím řidičem, uvízlý v kontejneru na elektro odpad. V nádobě zůstal zaklíněn horní polovinou těla a po příjezdu složek IZS byl několik desítek minut vyprošťován hasiči. Lékař záchranné služby u něj poté musel konstatovat smrt. Příčinu úmrtí muže určí až pitva, okolnosti události však svědčí pro pravděpodobné udušení.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK