logo

Všechny složky IZS zasahovaly u pražského Čechova mostu, muž tam stál na okraji mostního pilíře

Hlavní město Praha - 3.2.2018

Nedlouho po půl osmé večer přijali operátoři linky tísňového volání oznámení o mladíkovi, který stojí na Čechově mostu za zábradlím nad řekou. Jelikož tam mladík postával již nějakou dobu, napadlo oznamovatele, že by mladík mohl chtít skoncovat se životem. Proto vše oznámil na tísňovou linku 158.

Na místo okamžitě vyrazili policisté, ke kterým se posléze připojil i policejní vyjednavač. Mladík totiž odmítal vylézt zpoza zábradlí zpět. Jako důvod svého jednání uváděl nešťastnou lásku, respektive to, že mu prý jeho dívka dala košem.

Vyjednávání trvalo dlouhé desítky minut, mladík na vyjednavače a jeho argumenty po určitou dobu takzvaně slyšel. Chvílemi to dokonce vypadalo, že mladík od svého úmyslu upustí, ale ve chvilce bylo vždy vše zase jinak.

Před jednadvacátou hodinou už bylo na mladíkovi znát, že mu dochází síly, začíná být zjevně unavený, možná až apatický. Proto bylo na místě celou událost vyřešit co nejrychleji. Z toho důvodu přišlo na řadu rychlé, striktní, ale jednoznačně efektivní řešení.

Ve chvíli, kdy se vyjednavač domníval, že nastala ta správní chvíle, dal pokyn policistům pohotovostní motorizované jednotky. Hned čtyři péjáci mladíka v tu chvíli zachytili a vytáhli ho zpoza zábradlí zpět na chodník. Tam ho předali do péče záchranářů.

Na místě byli také přítomni i pražští hasiči, kteří měli připravený člun pro případ, že by mladík do řeky skočili. K tomu naštěstí nedošlo, uvedl policejní mluvčí por. Mgr. Tomáš Hulan.