logo

Hasičská jednotka ostravských železáren ArcelorMitttal má novou sanitku Ford Transit, zástavbu vyrobil SICAR

Moravskoslezský kraj - 4.2.2018

Společnost ArcelorMittal Ostrava a.s., která je největším výrobcem oceli u nás, disponuje vlastní jednotkou profesionálních hasičů. Ta plní úkoly, jenž jí náleží dle zákona o požární ochraně a mimo jiné také zajišťuje v rámci podniku zdravotní službu. Z tohoto důvodu mají hasiči HZSP ArcelorMittal ve svém vozovém parku sanitní automobil.

Od ledna letošního roku z hasičských garáží vyjíždí zbrusu nová sanitka na podvozku Ford Transit, která nahradila starý sanitní vůz stejné značky. O zástavbu ambulantního prostoru se postarala firma SICAR.
26233736_2003979269845681_207275961655606980_o
Vozidlo disponuje vybavením dle předpisů a požadavků zákazníka. Transportní prostředky pocházejí od MEDIROLu. Posádku RZP, která slouží v nepřetržitém provozu, tvoří řidič HZSP a záchranář, smluvně zajištěný přes privátní subjekt.

Jak vozidlo vypadá uvnitř, se podívejte v galerii na hasičském webu Požáry.cz po kliknutí na snímek. SICAR odvedl svojí práci tak, jak jí můžeme vídat v sanitkách od tohoto výrobce již dlouhou řadu let.
arcelor

Redakce našeho webu měla v uplynulých dnech na testování rovněž nový Ford Transit, jakým nyní disponují ostravští hasiči – záchranáři z ArcelorMittal, ovšem v konfiguraci pohonu 4×4 Haldex V., ze kterého by mohla vzejít také platforma pro sanitní automobil RZP. Tak se již nyní můžete těšit na recenzi čtyřkolky od Forda, nešetřili jsme jí ani trochu. Pevné cesty, vojenské drncající panelky, rozbahněné polňačky, plná, prázdná…

IMG_1612
Foto: FB ArcelorMittal a web