logo

Záchranáři ASČR, hasiči i policisté zasahovali během pár minut u dvou událostí – dopravní nehoda a pád stromu na lesníka

Středočeský kraj - 14.2.2018

Dne 13. února 2018 v dopoledních hodinách řešily posádky ZS ASČR dvě hlášené události v průběhu několika minut.

V 10.46 hodin vyjížděla posádka RZP z Davle a inspektor provozu ZS ASČR k dopravní nehodě osobního vozidla s možným zaklíněním řidiče mezi Petrovem a Jílovém. Při příjezdu na místo bylo zjištěno, že osobní vozidlo sjelo do příkopu. Pitom porazilo dopravní značku. Ve vozidle cestoval sám řidič, muž, ročník narození 1944, který byl bez známek zranění či jiné zdravotní indispozice a po vyšetření přítomnou posádkou RZP z Davle, byl muž řádně poučen a ponechán na místě v péči Policie ČR.

K této dopravní nehodě vyjela i jednotka HZS z Jílového, která hned odjížděla k další události do lesního terénu poblíž obce Psáry k pádu stromu na osobu při těžbě a následně tamtéž, odjížděl inspektor provozu ZS ASČR. Na místo současně vyjížděl lékař RV ZS ASČR ze Zbraslavi, posádka RZP ZZS Středočeského kraje z Jesenice a Policie ČR. Při příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o pracovní úraz při těžbě v lese s velmi vážným zraněním jednoho z dělníků. Muž, ročník narození 1958, byl v bezvědomí se zástavou dechu a oběhu.

Po provedené úspěšné rozšířené resucitaci posádkami ZZS, byl muž po komplexním zajištění a na umělé plicní ventilaci, infuzní a medikamentózní terapii za pomoci HZS přenesen v transportní vaně do sanitního vozidla ZZS a následně transportován za doprovodu lékaře RV do traumacentra FN Praha – Motol, kde byl v kritickém stavu předán s diagnózou polytrauma a kraniotrauma. Příčina této neštastné události je v řešení Policie ČR.

Zaznamenal + fotodokumentace:
PhDr. Radek Benda, inspektor provozu ZS ASČR