logo

Záchranáři byli v brněnském Olympijském parku užiteční, ošetřili 65 lidí

Jihomoravský kraj - 26.2.2018

Na brněnském výstavišti se za 14 dní vystřídaly tisíce dětí i dospělých, ve všední den se návštěvnost pohybovala kolem 5000, o víkendu se vyšplhala až na 10 000. Všichni si chtěli zasportovat nebo alespoň nasát nevšední atmosféru.

Ani rozjásaným účastníkům se však nevyhnula drobná nebo dokonce vážnější zranění a v tu chvíli přišly na řadu naše posádky. Na místě jsme měli stan, ve kterém se bez prodlení dokázali naši záchranáři postarat o potřebné a poskytnout jim první pomoc. Za dobu konání Olympijského festivalu ošetřili celkem 65 lidí a 16 pacientů odvezli do zdravotnických zařízení. „Ošetřovali jsme naštěstí hlavně drobná poranění. Šlo například o krvácení z nosu, vykloubení kolene, odřeniny. Ale měli jsme tu i zlomeninu horní končetiny,“ upřesňuje záchranářka Sylva Nováková.

Naši kolegové fungovali také jako opatrovníci ztracených dětí, celkem jich ve své péči měli 9, ve stanu pro ně nachystali herní koutek s plyšáky a omalovánkami. Děti si pak vždy převzala policie a po identifikaci je vrátila rodičům.

Tiskové oddělení ZZS JMK