logo

Telefonickým nahlášením dopravní nehody sice splníte zákonnou povinnost o pomoci, ale…

Pardubický kraj - 4.3.2018

Počátkem tohoto týdne zasahovali záchranáři ZZS Pardubického kraje u dopravní nehody. Na tom by nebylo nic divného, takových případů je bohužel mnoho, kdyby ale…

K dopravní nehodě došlo v úterý večer, událost se stala nedaleko sjezdu z Doubravic směrem k hlavnímu nádraží na silnici č. 37. Dle projíždějícího svědka, který nezastavil a pouze oznámil na linku 155, že bílá dodávka skončila mimo komunikaci v husté vegetaci.

Po příjezdu na místo se podařilo ve tmě díky automaticky zapnutým výstražným blinkrům vůz najít asi sto metrů od hlavní komunikace v lese, kde vykácel pár stromů. První zasahující posádka Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje nalezla muže zhrouceného za volantem. Dveře vozu byly však z obou stran zaseklé o stromy, kterými auto projelo. Po chvíli se však záchranářům podařilo dveře otevřít. Po oslovení se muž následně probral a začal komunikovat. Následně mu byla stabilizována krční páteř. Poté mladého pacienta vyšetřil lékař, byl mu stabilizován pánevní kruhu a následně převezen k dovyšetření do Pardubické nemocnice.

Prosíme, nebuďte lhostejní ke svému okolí, v podobné situaci se může ocitnout každý z nás. Pokud totiž zůstane člověk sedět za volantem v bezvědomí, dojde k udušení. Pouze lehkým přizvednutím hlavy tak můžete znovu zprůchodnit dýchací cesty a zachránit tak život.

ZZS Pardubického kraje