logo

Plzeňští záchranáři porodili v sanitce nedaleko nemocnice zdravého chlapečka

Plzeňský kraj - 15.3.2018

K těhotné pacientce vyrazili krajští zdravotničtí záchranáři ve čtvrtek po šesté hodině ráno do Tlučné. Jelikož operátorky vyhodnotily výzvu jako hrozící porod, zamířila na místo i výjezdová skupina s lékařem.

Těhotnou ženu narozenou v roce 1997 zdravotníci vyšetřili, naložili a vzhledem k odteklé plodové vodě zamířili rovnou na porodní sál. Chlapeček se ovčem začal drát na svět těsně před lochotínskou Fakultní nemocnicí v Lidické ulici a narodil se přímo v sanitním voze.

Druhorozený Matěj i maminka jsou v pořádku a my jim přejeme do života jen to nejlepší!


Server krimi-plzen.cz přinesl poděkování záchranářům od babičky narozeného Matěje:

Ráda bych touhle cestou poděkovala Plzeňské záchrance a slečně nebo paní, co se mnou byla dnes ráno na telefonu. Naše dcera měla překotný porod, celou dobu do příjezdu ZZS se mnou byla operátorka ZZS na telefonu, velice profesionálně a přitom lidsky radila co a jak.
Dále bych chtěla poděkovat týmu, který poté přijel. Všichni byli úžasní, optimističtí a na svých místech. Vnuk se narodil v sanitce, kousek za Rondelem. Ještě jednou Všem zúčastněným moc děkuji!

Byla bych ráda kdyby tohle Vaše redakce zveřejnila, myslím, že pochválit a poděkovat někomu za pomoc je moc důležité. V sanitce tekly i slzičky štěstí.

babička Zdeňka


 

ZZS Plzeňského kraje