logo

Čtyři intoxikovaní oxidem uhelnatým ve Frýdku-Místku

Moravskoslezský kraj - 16.3.2018

Záchranáři ZZS MSK zasahovali dnes, v pátek 16. března ráno, u pacientů ohrožených nebezpečným oxidem uhelnatým. O zdravotních obtížích několika osob v rodinném domě ve Frýdku-Místku, byli operátoři záchranné služby informováni v šest hodin. Na pomoc ihned vyjely týmy ZZS ze stanovišť Frýdek-Místek a Nošovice – dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci a lékařská rendez-vous.

Týmy zdravotnické záchranné služby ošetřovaly čtyři pacienty – tři děti a jednoho dospělého. U všech se projevovaly příznaky otravy oxidem uhelnatým, jehož zdroj byl uvnitř domu a záchranáři tam naměřili vysokou hodnotu tohoto nebezpečného plynu. Všechny pacienty provázely bolesti hlavy a nevolnosti, u několika z nich došlo také ke kolapsu.

V době zásahu posádek ZZS však byli postižení při vědomí a se zdravotníky komunikovali. Děti ve věku tři, devět a deset let, stejně jako jednapadesátiletého muže záchranáři po ošetření transportovali do zdravotnických zařízení. Předáni byli na urgentním příjmu ostravské Městské a frýdecko-místecké nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK