logo

Plzeňští záchranáři předali finanční dar malým onkoláčkům

Plzeňský kraj - 22.3.2018

Krajští zdravotničtí záchranáři si dnes pozvali do svého sídla zástupce Nadačního fondu Šance onkoláčkům, aby jim předali symbolický šek na částku 78.260 korun. Ta se vybrala prodejem nástěnného kalendáře se snímky ze zásahů zdravotnických záchranářů, které pořídil řidič záchranky Rostislav Stach. Autorem nápadu jsou manželé Habrdlovi, kteří pro něj získali nejen celou řadu kolegů, ale i tiskového mluvčího ZZSPk Martina Brejchu a vydavatele internetového portálu Krimi-Plzeň Michala Kindla. Ten zasponzoroval tisk kalendářů.

Slavnostního aktu se zúčastnila i krajská radní Milena Stárková: „Vždycky, když se setkávám s našimi krajskými záchranáři, obdivuji práci, kterou každý den dělají. Teď však udělali ještě něco navíc, mimo akutní péči a pomohli těm, kteří to potřebují úplně nejvíc – vážně nemocným dětem,“ upozornila Stárková.

Ředitel ZZSPk Pavel Hrdlička připomněl, že spolupráce záchranky s nadací začala už v minulém roce, kdy záchranáři poskytli materiální pomoc formou sbírky na hygienické prostředky a základní léky. Ředitelka nadace Šance onkoláčkům Lenka Klasnová si pomoci velmi váží:
„Nadační vznikl díky nemoci našeho Matyáška, kterému v devíti měsících onkologové diagnostikovali zhoubný neuroblastom. Celá rodina se rozhodla bojovat a přitom jsme zjistili, jak je důležitá podpora okolí. Dnes je Matyáš v pořádku, chodí do školky a žije jako každé jiné dítě. Záchranářům moc děkuji, protože téměř osmdesátitisícová částka předčila naše očekávání a velmi nám pomůže při podpoře dalších dětí a jejich rodin.“

Dnes šestiletý Matyáš přišel s maminkou osobně převzít šek. Nejvíc ho samozřejmě zajímaly sanitky, které mu zdravotničtí záchranáři po oficiálním programu ukázali. Zaměstnanci Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje počítají s podporou onkoláčků i do budoucna.

Vítězslav Sladký
manažer vnějších vztahů a PR
Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje