logo

Při požáru bytu v Brně-Bystrci se zranilo 8 osob

Jihomoravský kraj - 1.4.2018

Dne 1. dubna 2018 krátce před půl šestou ráno vyslalo operační středisko jednotky k požáru bytu v Brně Bystrci. Při příjezdu první jednotky již na místě obyvatelům domu pomáhali příslušníci Policie ČR. Hasiči zjistili, že ve 4. patře hoří být a jeho uživatel uprchl před kouřem a plameny na balkon.

Hasiči vnikli v dýchací technice do bytu, dostali se na balkon a muže ve vyváděcí masce zachránili. V té době již na místě zasahovaly další jednotky a připraven byl i automobilový žebřík.

Pomocí jednoho vodního proudu se podařilo po šesté hodině dostat požár pod kontrolu a přibližně za další půlhodinu zcela zlikvidovat. Během zásahu hasiči evakuovali obyvatele domu. Celkem šlo o 28 osob, pro které byl na místo přistaven náš evakuační autobus.

Do péče záchranné služby jsme předali osm osob. Tři ženy a jeden muž byli po ošetření odvezeni do nemocnic. Zbylí čtyři lidé mohli zůstat na místě.

Požár zcela zničil byt a poškodil také rozvody vody ve stoupací šachtě. Voda následně poškodila chodbu domu a byty pod požárem. Po likvidaci požáru a odvětrání domu se mohli obyvatelé vrátit zpět do svých bytů. K události přijel místostarosta městské části, který s obyvateli řešil poškozené domovní rozvody.

Na místě zasahovalo šest hasičských jednotek. Vyšetřovatel stanovil předběžně škodu na milion korun. Příčina vzniku požáru se zjišťuje.

por. Mgr. Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je