logo

Královéhradečtí krajští záchranáři zaznamenali první letošní nehody motocyklistů, jedna měla tragický konec

Královehradecký kraj - 6.4.2018

Slunečné počasí láká nedočkavé motorkáře k prvním vyjížďkám. Okamžitě to poznali také zdravotničtí záchranáři KHK. Během úterý a středy museli totiž zasahovat u prvních vážných nehod motorkářů.

K jedné z nich došlo v úterý navečer na Rychnovsku, kdy třiatřicetiletý motorkář vyjel do protisměru, kde jej přejel protijedoucí osobní automobil. Na místo byli vysláni záchranáři s lékařem ze stanoviště v Rychnově n/K a s nimi také vrtulník LZS Hradec Králové. Zdravotníci na místě muži poskytli potřebnou přednemocniční péči, zafixovali jej ve speciálních transportních prostředcích a následně jej letecky transportovali do traumacentra v královéhradecké nemocnici. V průběhu ošetření byl muž při vědomí a se záchranáři komunikoval.

Druhá nehoda, ke které došlo ve středu před půl sedmou ranní, měla – bohužel – tragický následek. Také v tomto případě došlo ke střetu motocyklu s osobním autem, tentokrát v obci Bělá na Semilsku. Kolegové z Libereckého kraje vyslali na pomoc nejbližší posádky a zároveň požádali o spolupráci královéhradeckou LZS. Přes usilovnou snahu všech záchranářů však teprve šestnáctiletý řidič podlehl závažným zraněním na místě nehody.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK