logo

Posádky moravskoslezských zchranářů zasahovaly u nehod motocyklistů

Moravskoslezský kraj - 23.4.2018

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v sobotu a neděli u řady dopravních nehod s účastí motocyklistů. V sobotu 21. dubna mezi nimi byla i jedna smrtelná na Bruntálsku a v neděli 22. dubna pak další s úmrtím na Opavsku. Během neděle museli záchranáři vyjíždět celkem ke čtyřem nehodám motocyklistů v Moravskoslezském kraji.

První se odehrála před polednem v Ostravě, kde havaroval čtyřiatřicetiletý muž a utrpěl středně těžké poranění zad. Jen o pár minut později vyjížděl tým rychlé zdravotnické pomoci do Domoradovic na Opavsku, kde byla při nehodě motocyklu lehce zraněna patnáctiletá spolujezdkyně. Před půl třetí následoval střet motocyklu s automobilem v Hodslavicích na Novojičínsku, k němuž na pomoc spěchal vrtulník LZS a pozemní posádka. Devětatřicetiletý muž byl zraněn v oblasti hrudníku, břicha a dolní končetiny a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče musel být transportován do ostravské Fakultní nemocnice.

Před půl sedmou večer byla operátorům nahlášena nehoda automobilu a motocyklisty na silnici mezi Opavou a Vlaštovičkami, poblíž obce Vávrovice. Na místo vyjely opavské posádky ZZS.
Jednačtyřicetiletý motocyklista utrpěl při havárii poranění neslučitelná se životem, kterým bezprostředně poté podlehl. Přivolaní záchranáři již muži nemohli nijak pomoci a zasahující lékař byl nucen konstatovat smrt postiženého. Ošetřena byla jednačtyřicetiletá žena, která utrpěla lehké poranění hrudníku a dolní končetiny. Předána byla následně zdravotníkům chirurgické ambulance Slezské nemocnice v Opavě.

ilustrační foto

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK