logo

Lektoři ZZS JMK patří k těm nejlepším

Jihomoravský kraj - 28.4.2018

Senior akademie, úspěšný projekt Městské policie Brno, organizuje pro lidi staršího věku speciální studijní program ve formátu celoživotního vzdělávání.

„Posluchači se v Senior akademii dozvědí informace praktické pro každodenní život. Vzdělávají se mimo jiné ve spotřebitelské a dopravní prevenci, finanční i počítačové gramotnosti a učí se být aktivní a sebevědomí. Významnou součástí studijního programu je tedy také poskytování první pomoci,“ vysvětluje Jakub Ghanem, mluvčí brněnské městské policie.

Odborní lektoři z řad jihomoravské záchranky svou práci pojali tak zodpovědně, že v rámci ocenění LEKTOR ROKU 2017/2018 obsadili 2. i 3. místo. Jsme na ně pyšní, gratulujeme!

„Samozřejmě máme radost, je to velké zadostiučinění. Vzdělávat seniory je velmi záslužné a důležité, rádi jsme přispěli tím, co umíme. Ukázali jsme frekventantům, jak se provádí masáž srdce, jak zastavit krvácení, nebo třeba jak co nejefektivněji mluvit s operátorkou tísňové linky, pokud si volají sanitku, a jak se chovat, než záchranáři dorazí. Studentům bych chtěla poděkovat za pozornost a pochválit je za to, že nás svým zodpovědným přístupem a zájmem o danou problematiku směřují k aktuálním tématům,“ vyjádřila spokojenost Sylva Nováková, jedna z oceněných lektorek.

A spokojení jsou i frekventanti. „Přečetla jsem si, že zájem o Senior akademii rok od roku roste, tak jsem se také přihlásila. Studium je pro mě přínosem a velice mě baví. Lektoři nám pomáhají orientovat se ve složitých životních situacích, jsou fundovaní a navíc i příjemní a nadstandardně vstřícní. Těším se na další přednášky i exkurze,“ dodává paní Olga Novotná, jedna ze studentek akademie.

2_1 4_0 5 6_0 7_0 8_0 9 11

ZZS JMK