logo

U čtyř nehod během dvou hodin záchranáři v Moravskoslezském kraji ošetřovali patnáct osob

Moravskoslezský kraj - 28.4.2018

Posádky ZZS MSK musely během pátečního (27.4.) odpoledne zasahovat v průběhu pouhých dvou hodin u čtyř dopravních nehod vozidel, při nichž ošetřovali půl druhou desítku osob.

Série havárií odstartovala po čtvrt na pět odpoledne v Kunčicích pod Ondřejníkem na Frýdecko-Místecku, odkud byla nahlášena srážka tří vozidel. Tři týmy ZZS ošetřovaly šest účastníků nehody, z toho dvě děti. Pacienti byli lehce nebo středně těžce zraněni, nejčastěji v oblasti končetin nebo páteře. Všichni byli po ošetření transportováni do frýdecko-místecké nemocnice.

Po sedmnácté hodině došlo k nehodě vozidel u Rychaltic, opět na Frýdecko-Místecku. Středně těžce zraněny byly dvě ženy středního věku, které bylo nutno následně přepravit do nemocnice. Dva další muži, oba cizí státní příslušnosti, utrpěli jen drobná poranění. Byli vyšetřeni posádkami ZZS, ale další zdravotnická péče o ně nebyla nutná.

Jen o pár minut později došlo k nehodě osobního automobilu v obci Karlovice na Bruntálsku. Letečtí záchranáři spolu s pozemní posádkou RZP ošetřovali čtyřiačtyřicetiletou ženu, a to s poraněním hlavy. Poté byla transportována vrtulníkem LZS do ostravské Fakultní nemocnice.

Krátce po osmnácté hodině přijali operátoři ZZS oznámení o střetu dvou automobilů na silnici poblíž Staříče. Středně těžká poranění hrudníku nebo hlavy utrpěly čtyři dospělé osoby. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je záchranáři přepravili do ostravské Fakultní a frýdecko-místecké nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK