logo

ZZS Ústeckého kraje součástí vzdělávacího projektu „Hasiči pro školy“

Ústecký kraj - 30.4.2018

Je něčí život, zdraví nebo majetek v ohrožení? Nevíš si rady a potřebuješ pomoc profesionálních záchranářů? Kolik lidí denně v České republice se náhle ocitá v situaci, kdy si klade tuhle otázku? A kolik se v ní ocitá dětí? Dokáží se ve chvíli, kdy se nečekané události valí, správně rozhodnout? A co v tom rozhodování hraje důležitou roli?

Na Základní škole Elišky Krásnohorské v Ústí nad Labem odstartoval v pátek 13. dubna průlomový projekt výchovy dětí ve školách zaměřený na záchranu života, zdraví a majetku. Přímo ve třídách proběhla první živá výuka prostřednictvím projektu Hasiči pro školy. Na několika stanovištích se žáci přímo seznámili s prací složek integrovaného záchranného systému.

A právě na takové situace už žáky druhého stupně základních škol připraví vzdělávací projekt pod názvem „Hasiči pro školy“, který obsahuje výukový materiál pro podporu vzdělávání v oblasti ochrany člověka za mimořádných událostí a běžných rizik.

Projekt vznikl ve spolupráci HZS Zlínského a HZS Ústeckého kraje za finanční podpory Ústeckého kraje. Podílí se na něm další subjekty, kterými jsou Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje, Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje, odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje a pracoviště krizového řízení KÚÚK.

Image7 Image3 Image4 Image2 Image Image1 Image5

Více o projektu naleznete ZDE.

Projekt hasiči pro školy je dostupný zdarma pro všechny školy v České republice na webových stránkách www.hasiciproskoly.cz

Prokop Voleník tiskový mluvčí ZZS Ústeckého kraje