logo

Dvě nehody s těžkými zraněními na Karvinsku a Novojičínsku

Moravskoslezský kraj - 1.6.2018

Zdravotnická záchranná služba zasahovala během středečních (30. května) ranních hodin u dvou vážných dopravních nehod Odehrály se na Karvinsku a Novojičínsku, a to v odstupu necelé půlhodiny. U obou zasahovaly pozemní týmy i vrtulník LZS.

Ke střetu dvou osobních automobilů byli záchranáři voláni nejprve před půl devátou na silnici k Českému Těšínu. Ošetřit bylo nutno jednapadesátiletého účastníka nehody, který utrpěl těžké zranění dolní končetiny. Posádka vrtulníku jej následně transportovala do ostravské Fakultní nemocnice. Lehce zraněn byl rovněž osmatřicetiletý muž, jemuž záchranáři poskytli pomoc na místě, transport do nemocnice však nebyl nutný.

Před devátou hodinou spěchaly týmy ZZS MSK do Životic na Novojičínsku, kde došlo ke střetu automobilu se sloupem elektrického vedení. Ve vozidle zůstal zaklíněn a vyprošťován musel být dvacetiletý řidič. Zasahující lékař u něj zjistil vážné poranění hlavy a vyslovil podezření na poranění páteře. Pacientovi byla poskytnuta kompletní přednemocniční neodkladná péče, po uvedení do umělého spánku byl zajištěn intubací, připojen k umělé plicní ventilaci a šetrně letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK