logo

Záchranáři vyjížděli v sobotu ráno v Ostravě ke dvěma mužům sraženým vlaky

Moravskoslezský kraj - 8.7.2018

Posádky ZZS zasahovaly v sobotu 7. července ráno souběžně u dvou případů, při nichž došlo ke střetu vlaků s chodci v Ostravě. O událostech se operátoři tísňové linky 155 dozvěděli po čtvrt na šest, a to v odstupu pouhých několika minut.

Dva týmy záchranářů zasahovaly nejprve na ostravském Hlavním nádraží, kde vlak srazil dvacetiletého muže. Ten zůstal ležet pod soupravou. Po jeho vyproštění zjistil zasahující lékař mnohočetná poranění v oblasti hlavy, pánve a končetin, stav pacienta se velmi rychle zhoršoval. Záchranáři zahájili poskytování intenzivní přednemocniční neodkladné péče, během zásahu však došlo k selhání srdeční činnosti a museli proto zahájit resuscitaci. Poté, co se jim podařilo obnovit krevní oběh, zahájili transport postiženého do zdravotnického zařízení, při němž došlo k opětovné zástavě oběhu. I tentokrát byla resuscitace úspěšná a posádky předaly muže v kritickém stavu na urgentním příjmu FN Ostrava.

Souběžně byli záchranáři voláni také k další nehodě na železnici, a to v Ostravě – Třebovicich. V tomto případě však již zasahující lékař mohl pouze konstatovat smrt staršího muže, který po kolizi s vlakem svým poraněním na místě podlehl.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK