logo

Záchranáři z Ostravy se účastnili Dne městských obvodů s IZS

Moravskoslezský kraj - 21.7.2018

V sobotu 14. 7. 2018 se konala akce Den městských obvodů s IZS. Místem konání byl areál Integrovaného výjezdového centra Ostrava – Jih na Kaminského ulici v Ostravě – Nové Bělé.

Pro návštěvníky byly připraveny statické i dynamické ukázky techniky a některých činností složek Integrovaného záchranného systému.

Záchranáři se do programu aktivně zapojili a návštěvníky seznámili s prací výjezdových skupin Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje i s činností zdravotnického operačního střediska. V rámci edukační činnosti si návštěvníci mohli vyzkoušet techniku laické resuscitace na modelech, probrat zásady telefonování na národní číslo tísňového volání 155 a dozvědět se informace o možnostech poskytování telefonických instrukcí k první pomoci.

Velmi zajímavá byla také prezentace týmu pro specializované činnosti a předvedení vybavení pro ošetřování pacienta s vysoce nakažlivou chorobou včetně nafukovacího stanu s přenosným osvětlením a vyhříváním pro případy mimořádných událostí. Domovským výjezdovým stanovištěm a zázemím tohoto týmu je právě Integrované výjezdové centrum Ostrava – Jih.

foto 1 foto 2 foto 3

Ladislav Lang
zastupující tiskový mluvčí ZZS MSK