logo

Dva zranění při dopravní nehodě na Bruntálsku

Moravskoslezský kraj - 22.7.2018

Tři pozemní posádky a vrtulník LZS se zapojili do zásahu v souvislosti s dopravní nehodou, která se odehrála v sobotních (21. 7.) večerních hodinách na Bruntálsku.

Krajské zdravotnické operační středisko bylo o havárii osobního vozidla, které se u obce Třemešná převrátilo přes střechu a skončilo mimo vozovku, informováno krátce před tři čtvrtě na sedm. Na pomoc vyjela nejbližší posádka RZP z Města Albrechtice, která byla u zraněných během osmi minut od nahlášení události. K zásahu byly také vyslány týmy RV a RZP ze základny v Krnově a následně i vrtulník z Ostravy.
IMG_20180721_194051054~2
Záchranáři ošetřovali dvě osoby, které v havarovaném vozidle cestovaly. Devatenáctiletý muž utrpěl vážné poranění, zasahující lékař ZZS při prvotním vyšetření zjistil zranění hlavy a známky svědčící pro otřes mozku, rovněž poranění hrudníku. Pacient byl uložen do vakuové matrace, posádky zajistily kompletní ošetření v rámci přednemocniční neodkladné péče a následný letecký transport do traumatologického centra FN Ostrava. Druhý, dvaadvacetiletý muž, utrpěl rovněž otřes mozku a poranění dolní končetiny. Po ošetření jej pozemní posádka ZZS předala na urgentním příjmu nemocnice Krnov.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK