logo

Střet motocyklistky a chodce na Novojičínsku s bilancí dvou vážných zranění

Moravskoslezský kraj - 27.7.2018

Tři posádky zdravotnické záchranné služby musely 25. července dopoledne zasahovat u vážné dopravní nehody na silnici mezi Frenštátem a Vlčovicemi na Novojičínsku.

Střet motocyklu s chodcem byl pracovníkům krajského operačního střediska ZZS MSK nahlášen před jedenáctou hodinou. Na pomoc vyjely týmy rendez-vous a RZP z Frenštátu pod Radhoštěm a vzlétl ostravský vrtulník LZS.

Záchranáři ošetřovali dvě zraněné osoby – chodce i motocyklistku, oba pacienty se život ohrožujícími poraněními. Čtrnáctiletý chlapec byl v bezvědomí, utrpěl poranění hlavy a obou dolních končetin. Zasahující lékaři museli zajistit jeho dýchací cesty intubací a převést dítě na přístrojem řízenou ventilaci. Po ošetření vnějších poranění a podání léků byl pozemní cestou přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Do stejného zdravotnického zařízení musela být letecky transportována rovněž dvaačtyřicetiletá žena. Záchranáři ji nalezli po svém příjezdu mimo vozovku s poruchou vědomí. Také o její dýchání se musel postarat přístroj, neboť spontánní ventilace selhávala. Prvotní vyšetření lékařem ZZS ukazovalo na vícečetná poranění, a to v oblasti hlavy, hrudníku a končetin.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK