logo

Sedm zraněných při nehodě na Frýdecko-Místecku

Moravskoslezský kraj - 29.7.2018

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v sobotu 28. července u dopravní nehody dvou vozidel na Frýdecko-Místecku. Oznámení o střetu automobilů na silnici mezi obcí Bílá a státní hranicí se Slovenskem přijali operátoři ZZS MSK několik minut po poledni.

Nahlášeno bylo původně pět zraněných, ošetřit však bylo reálně nutno sedm účastníků. Kromě pozemních týmů ZZS MSK ze stanovišť ve Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí, vrtulníku LZS Ostrava, si operační středisko vyžádalo ještě součinnost další posádky ze sousedního Zlínského kraje.

Týmy záchranné služby poskytovaly přednemocniční neodkladnou péči třem dospělým mužům středního věku a čtyřem dětem ve věkovém rozpětí tří až třinácti let. Všichni pacienti byli při vědomí a v kontaktu se záchranáři. Utrpěli většinou středně těžká zranění – ponejvíce zad a páteře, též pánve, hlavy a v jednom případě zasahující lékař vyslovil podezření na otřes mozku. Závažnější se jevil stav dvanáctileté dívky s poraněním páteře. Ta byla vrtulníkem LZS po ošetření přepravena do ostravské Fakultní nemocnice. Ostatních šest postižených bylo sanitními vozy transportováno na úrazovou ambulanci nebo urgentní příjem nemocnice ve Frýdku-Místku.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK