logo

Záchranáři zasahovali v Moravskoslezském kraji během hodiny u tří pádů z výšek

Moravskoslezský kraj - 17.8.2018

Týmy ZZS MSK musely ve čtvrtek 16. srpna dopoledne vyjíždět během jediné hodiny hned ke třem závažným situacím, při nichž došlo k pádu člověka z výšky.

Dvě minuty po desáté hodině převzali operátoři tísňové volání z Ostravy, kde došlo k pádu osmdesátiletého muže ze stromu. Pacient utrpěl poranění končetin a hrudníku. Po ošetření byl transportován do ostravské Fakultní nemocnice.

Jen o tři minuty později přišla na krajské operační středisko záchranářů téměř totožná výzva k zásahu, tentokrát z Palkovic na Frýdecko-Místecku. Při sběru ovoce tam ze stromu spadl sedmapadesátiletý muž. Na poskytování přednemocniční péče u něj se podílela pozemní posádka RZP spolu s vrtulníkem. Pacient s vážnými poraněními páteře, pánve a dolní končetiny, byl poté vzdušnou cestou přepraven do ostravského traumatologického centra.

Před jedenáctou hodinou vyjížděli záchranáři k pádu z výšky potřetí, a to do Kopřivnice na Novojičínsku. Třiašedesátiletá žena utrpěla po pádu ze sedmého patra domu poranění neslučitelná se životem. Na místě jim podlehla, a to ještě před příjezdem posádek záchranné služby. Zasahující lékařka již mohla jen konstatovat smrt postižené.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK