logo

Nehoda výletního vláčku v ostravské zoo si vyžádala čytři zraněné osoby, z toho dvě děti

Moravskoslezský kraj - 22.8.2018

Dvě výjezdové skupiny záchranářů zasahovaly včera (úterý 21. srpna) u nehody výletního vláčku v areálu zoologické zahrady v Ostravě.

Patnáct minut po dvanácté hodině odpoledne obdrželo zdravotnické operační středisko informaci o převrácení několika vagonků a zranění nejméně čtyř osob. Na místo události vyjela jedna lékařská a jedna zdravotnická výjezdová skupina z nejbližších stanovišť. První záchranáři byli postiženým k dispozici do čtyř minut po převzetí příkazu k výjezdu.

Jeden čtyřicetiletý muž a desetileté dítě byli zavaleni jedním z vozů, svědci události je vyprostili před příjezdem posádek. Oba byli při vědomí, zraněný muž si stěžoval na bolest v oblasti hrudníku, chlapec měl bouli na hlavě a udával bolest hlavy. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné pomoci byli oba převezeni do ostravské fakultní nemocnice a předáni zdravotníkům na oddělení Urgentního příjmu. Záchranáři ošetřovali ještě další dvě osoby. Sedmadvacetiletá žena utrpěla povrchní zranění v oblasti stehna a bérce dolní končetiny a pětiletá dívka si stěžovala na bolest kotníku. Obě byly také převezeny k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice v Ostravě.

V souvislosti s událostí ZZS MSK na místě více pacientů neošetřovala. Okolnosti nehody šetří Policie České republiky.

Ladislav Lang
zastupující tiskový mluvčí ZZS MSK