logo

Osm zraněných při sérii nehod na Frýdecko-Místecku

Moravskoslezský kraj - 29.8.2018

U tří nehod s osmi zraněnými museli od úterního (28.8.) odpoledne do středečního rána (29.8.) zasahovat záchranáři na Frýdecko-Místecku. Události se navíc odehrály v jedné lokalitě – dvě ve Frýdlantu na Ostravicí, jedna v Kunčicích pod Ondřejníkem. U všech tří havárií zasahovaly týmy záchranné služby ze stanoviště ve Frýdlantu, u dvou pak letečtí záchranáři z Ostravy. U dnešní ranní nehody pomáhala také posádka rychlé zdravotnické pomoci z Frenštátu pod Radhoštěm

Při střetu motocyklisty s vozidlem v úterý v poledne byl zraněn devětadvacetiletý muž. S poraněním hlavy, horní a dolní končetiny jej po ošetření do FN Ostrava transportoval vrtulník LZS.
Před šestnáctou hodinou spěchaly posádky ZZS na pomoc k další nehodě, opět ve Frýdlantu. Po střetu dvou automobilů bylo nutno poskytnout přednemocniční neodkladnou péči třem osobám. Devětašedesátiletou ženu s poraněním hrudníku poté letečtí záchranáři předali v ostravské Fakultní nemocnici. O dva roky staršího muže, který zůstal v automobilu zaklíněn a utrpěl poranění hlavy a končetin, stejně jako 26 letou ženu s lehkým zraněním, pak pozemní posádka předala na úrazové ambulanci frýdecko-místecké nemocnice.

Dnešní (29.8.) ranní nehoda v Kunčicích pod Ondřejníkem, si vyžádala čtyři zraněné. Odehrála se po páté hodině a zraněným pomáhaly tři týmy ZZS MSK. Tři ženy a jeden muž ve věkovém rozpětí šestadvacet až pětatřicet let utrpěli lehká a středně těžká poranění – převážně trupu, v jednom případě hlavy. Všichni byli po ošetření posádkami ZZS transportováni do nemocnice ve Frýdku-Místku, a to na centrální příjem nemocných, resp. chirurgickou ambulanci.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK