logo

Na 78. kilometru dálnice D8 se uskutečnil osmý ročník dopravně – preventivní akce Den pro kamiony

Ústecký kraj - 3.9.2018

Na 78. kilometru dálnice D8 se ve čtvrtek 30. srpna uskutečnil osmý ročník dopravně – preventivní akce Den pro kamiony, kterou připravil Ústecký kraj společně s Ministerstvem dopravy – Besip, dálničním oddělením Krajského ředitelství Policie ČR a za vydatné podpory německé policie.

Preventivní akce byla zaměřena především na dodržování používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, dodržování povinností vyplývajících pro řidiče z mezinárodních dohod a dodržování povinností při přepravě nebezpečných nákladů.

Vybraní řidiči, nejen kamionové a autobusové dopravy, měli možnost vyzkoušet si na odpočívadle otočný simulátor a simulátor nárazu kamionu, který byl opět po roce poskytnut německým DVR – German Road Safety Council, dále brýle simulující požití alkoholu nebo návykových látek a únavy. Uskutečnila se preventivní kontrola stavu a vybavenosti autolékárniček, řidiči i celé posádky si mohli vyzkoušet poskytnutí první pomoci.

„Letos se této akce účastníme poprvé a jsme velmi rádi, že jsme byli přizváni ke spolupráci. Zranění způsobená dopravní nehodou jsou často velmi vážná a správně poskytnutá první pomoc zvyšuje šanci na přežití. Řidiče zde seznamujeme nejen s kardiopulmonální resuscitací, ale také s dalšími život zachraňujícími úkony,“ upřesnil činnost záchranářů na této akci Prokop Voleník, tiskový mluvčí krajské záchranné sužby.

k1 k2 k3 IMG-20180831-WA0000 IMG-20180831-WA0001

Prokop Voleník tiskový mluvčí ZZS Ústeckého kraje