logo

Záchranáři ošetřovali pacienty s vážnými úrazy na Novojičínsku a Opavsku včetně muže, který se pořezal motorovou pilou

Moravskoslezský kraj - 5.9.2018

Týmy zdravotnické záchranné služby MSK zasahovaly v pondělí a úterý u několika vážně zraněných pacientů. Patřil mezi ně také muž, který se pořezal motorovou pilou a další postižený, který spadl při práci z výšky.

V pondělí 3. září vpodvečer spěchali záchranáři ke třiasedmdesátiletému muži, který se ve Frenštátu pod Radhoštěm zranil motorovou pilou. Vážně poraněná horní končetina byla již při příjezdu a příletu posádek ZZS prvotně laicky ošetřena. Záchranáři provedli další odborné zajištění pacienta, podali mu léky a infuzní roztoky. Vrtulník jej pak přepravil do ostravské Fakultní nemocnice.

Na urgentní příjem FNO byl záchranáři dopraven také další muž, ošetřený zdravotnickou záchrannou službou, tentokrát ve Štěpánkovicích na Opavsku. Pětašedesátiletý pacient spadl v úterý 4. září dopoledne při práci na žebříku z výšky okolo tří až čtyř metrů. Byl podle svědků krátce v bezvědomí, se záchranáři již později udržoval kontakt. Prvotní vyšetření zasahujícím lékařem ukazovalo na poranění horní končetiny, známky otřesu mozku, vyloučit nebylo možno ani zranění páteře nebo nitrobřišních orgánů. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl pacient letecky transportován do nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK