logo

Valašskokloboucká poliklinika pořídila novou sanitku

Zlínský kraj - 10.9.2018

Vozový park omládl díky nově pořízené sanitce, která nahradila vysloužilé auto s rokem výroby 2003 a najetými 740 tisíci kilometry. Dopravu pacientů z Valašskokloboucka a Luhačovicka dnes zajišťuje celkem 13 sanitek.

Zdravotní dopravní služba Valašskokloboucké polikliniky od září nabízí pacientům větší komfort při přepravě k návštěvám lékaře, odborným vyšetřením i hospitalizacím. Její vozový park omládl díky nově pořízené sanitce, která nahradila vysloužilé auto s rokem výroby 2003 a najetými 740 tisíci kilometry. Dopravu pacientů z Valašskokloboucka a Luhačovicka dnes zajišťuje celkem 13 sanitek.
vw
„Vozidlo je vybaveno kvalitními nosítky s odnímatelným podvozkem, který má sedm výškových poloh i výklopná madla na nošení. Pohodlí cestujících zaručí anatomická matrace s polštářem i čtyřbodové bezpečnostní pásy. Do výbavy je zahrnuto také pojízdné infarktové křeslo s nosností minimálně 250 kg, a samozřejmě klimatizace v prostoru pro řidiče i převážené pacienty. Cena nového sanitního vozu se blíží částce 1 milion korun,“ sdělil Ivan Kovalčík, ředitel příspěvkové organizace Valašskokloboucká poliklinika.

Lenka Zvonková
tisková mluvčí